Sök

Följ oss

Instagram Facebook
Pressutskick 2016-11-17

Bafab blir Rekomo

Kontorsmöbelföretaget Bafab byter vid årsskiftet namn till Rekomo. Företaget grundades i Mölndal 1992 och har idag lager och kontor i Sveriges tre största städer med en omsättning om cirka 83 MSEK. Grundidén är att i huvudsak investera i, och förmedla, begagnade kontorsmöbler. De senaste åren har man växt kraftigt i både antal anställda och omsättning. Namnbytet är ett led i att bli tydligare i sin kommunikation mot såväl företags- som privatkunder avseende värderingar och erbjudande.

– Mycket har hänt sedan starten och det har nu blivit dags att ta nästa steg och tydliggöra hur vårt erbjudande ser ut idag. Vad vi står för.. Namnbytet är ett sätt att spegla det, säger Niklas Kylberg, en av företagets delägare.

I 25 år har Bafab återvunnit och sålt kontorsmöbler men i takt med företagets allt snabbare tillväxt har varumärkesarbetet halkat efter, något som ägarna nu vill ändra på. 

– Det är inte bara namnet som får en remake. Nästa år kommer innebära stora förändringar med ett starkare erbjudande och tydligare kommunikation i allmänhet. Det som inte förändras är våra värderingar av vad som är en bra affär, där både våra kunder och miljön gynnas. Det blir heller inga ändringar kring personerna bakom företaget och ägandeskapet vilket kan vara tryggt för våra kunder att veta, fortsätter Niklas. 

Bafab är ett miljömedvetet företag där hållbarhet är en grundsten i verksamheten. Det nya namnet Rekomo hämtas ur den dagliga verksamheten och blir också en ordlek på företagets vision. RE: rethink, reuse, reinvest, recycle. KOMO: kontorsmöbler.
 
För mer information:
Niklas Kylberg
073-041 23 13
niklas.kylberg@bafab.se